За мнозина месец януари е най-подходящото време за подхващане на нова

...
За мнозина месец януари е най-подходящото време за подхващане на нова
Коментари Харесай

Кардиолози съветват: Ето как да опазим и подобрим здравето си в студените месеци

За мнозина месец януари е най-подходящото време за подхващане на нова спортна активност, други пък използват студеното време като опрощение да си стоят повече на дивана под покривка. Независимо какво ще изберем, от Американската кардиологична асоциация съветват как да пазим здравето си, когато температурите падат, писа електронното издание " МедикълЕкспрес ".

" Всъщност тренировките в студено време имат някои предимства - когато не би трябвало да се борите с жега и влага, може да спортувате по-дълго в студеното време, а това значи, че ще изгаряте повече калории. Това е и превъзходен метод да си набавите нужния витамин Д от слънчевата светлина, което може да помогне и за подобряване на настроението ", сподели доктор Джон Озбърн, създател и шеф на кардиологични клиники в Далас, Тексас.

" Изследвания сочат, че тренировките също укрепват имунитета в студа и сезона на грипа, което може да е значимо и при справяне с възможна зараза COVID-19 ", добави той.
Озбърн сподели, че в случай че не можем да спортуваме навън, голям брой онлайн запаси могат да оказват помощ за сформиране на спортна стратегия вкъщи. Можем също по този начин да се посещават спортни зали и даже да се разхождаме в моловете, в случай че сме взели подобаващи ограничения за отбрана от COVID-19.

Кардиологът дава няколко съвета и предизвестия, в случай че решим да спортуваме навън или се заемем да разчистим колата, затрупана под бездънен сняг.

Освен добре познатите рискове от студеното време като премръзване или рискови условия за шофиране, би трябвало да отчитаме и сърдечно-съдовите опасности. Студът провокира стесняване на кръвоносните съдове и свиване на коронарните артерии, което може да докара до повишение на кръвното налягане и да усили риска от сърдечни удари и инсулти.

" Натоварващи действия като вървене в бездънен сняг или изриване на снега с лопата може да натовари сърцето по метод, с който хората не са привикнали ", споделя Озбърн и още: " Сърцата ни би трябвало да работят още по-усърдно в студеното време, с цел да поддържат здравословна телесна температура ".

Ето някои препоръки по какъв начин сърцето да се поддържа в добра форма в студените месеци:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР